Over L&W

Leenstra & Wirken bestaat uit het makersduo Natascha Leenstra en Nathalie Wirken.

Tijdens de theateropleiding aan het Rotterdams Centrum voor Theater (2010) ontdekten zij de kracht van het ‘niet weten’ in het spelen en maken door onderzoek, onzekerheid, flexibiliteit en improvisatie te omarmen. Daarna maakten en speelden zij individueel (in) diverse producties (in het theater, op locatie en voor televisie).

L&W’s gezamenlijke fascinatie rondom menselijk gedrag en sociale interactie brengt hen tot het maken van conceptuele, immersieve voorstellingen, performances of installaties binnen een bepaald thema, waarin beweging, beeld en muziek de belangrijkste dragers zijn.

Zij zoeken daarin naar vervreemding, die toch blijft aanspreken. Daarnaast zoeken ze naar identificatie, die toegang geeft tot besloten gedachten en gevoelens, naar pijn en frictie, waar thuis door het publiek verder over wordt nagedacht en -gepraat. Zij streven naar het geven van prikkels, die verandering teweeg brengen.

Gedreven door het idee dat theater overal en met iedereen plaats kan vinden, maakt L&W voorstellingen, performances of interventies op basis van 3 uitgangspunten:

  • Op iedere plek te spelen of te plaatsen
  • Het publiek is toeschouwer én participant
  • De spanningsboog is toegankelijk (maximaal 45 minuten)

Naast eigen producties werken Leenstra & Wirken ook op aanvraag en in opdracht, bijvoorbeeld in de vorm van workshops, producties binnen een thema of individuele coaching.

Take the power back

Enjoy your own tragedy

Breathe, just breathe

And imagine something new

uit Mount Olympus, Jan Fabre, 2015